Alergia la produse cosmetice

cosmetice-2

Pentru ca si eu sunt una dintre persoanele alergice , si ma confrunt zilnic cu aceasta problema, m-am gandit ca , prin abordarea acestui subiect, voi avea si eu o contributie la mentinerea sanatatii tale , dandu-ti cateva sfaturi in legatura cu alegerea produselor cosmetice.

De multe ori, lipsa de cunostinte in privinta modului in care sunt obtinute produsele cosmetice, precum si modul in care li se face publicitate pot duce in eroare persoanele care incearca sa aleaga crema potrivita tenului lor. In special cand este vorba de peroane care au un ten foarte sensibil si care au reactii negative la unele din componentele produselor cosmetice, fie ele creme, rujuri, farduri etc.

Pe majoritatea produselor puteti gasi termeni ca: hipoalergenic, natural, fara parfum sau fara alcool.

Producatorii utilizeaza termenul hipoalergenic pentru produsele care au putine componente ce pot provoca alergii. Asta nu este insa o asigurare ferma ipotriva reactiilor alergice.

Termenul natural care apare pe eticheta unui produs cosmetic implica faptul ca ingredientele sunt extrase direct din componente ale unor plante sau animale si nu sunt produse sintetic. Asta nu inseamna ca ele nu iti pot provoca alergii, intrucat multe persoane au alergii la contactul cu anumite elemente ale naturii.

Pe unele produse cosmetice scrie fara parfum. Asta inseamna ca nu au miros perceptibil de parfum ca atare. Ele au insa componente chimice care sa combata mirosul natural al ingredientelor din care este format produsul cosmetic.

Destul de des alegem si produse cosmetice care nu contin alcool. Aceste produse nu contin alcool etilic, dar contin alte substante pe baza de alcool, cum ar fi lanolina. Lanolina este un ingredient care apare in multe creme si este o cauza des intalnita a alergiilor la produse cosmetice.

Cele mai comune cauze ale iritarii pielii, continute de produsele cosmetice, sunt parfumurile si conservantii. Conservantii sunt utilizati in special in sampoane, masti de fata, fond de ten, oja si solutie pentru permanent.

Prin urmare, daca sti ca ai probleme cu reactia la produsele cosmetice, am cateva sfaturi pentru tine:
-consulta un dermatolog care sa iti spuna ce substante nu sunt bine primite de pielea ta
-nu cumpara produsele cosmetice care contin aceste substante
-inainte de a cumpara un produs cosmetic testeaza-l pentru a te asigura ca pielea ta nu are o reactie negativa la el.

O zi frumoasa si spor la cumparaturi !

One thought on “Alergia la produse cosmetice”

  1. Asa este, foarte multe produse (mai ales cele de o calitate inferioara) pot provoca reactii alergice, am experimentat si eu acest lucru. Mare atentie la produsele pe care le folosim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>